Hur många mål har Ronaldo gjort?

Cristiano Ronaldo är en av fotbollsvärldens mest lysande stjärnor, vars karriär har spänt över två decennier. Med sin fenomenala snabbhet, precision och målkänsla har han blivit en symbol för framgång och dedikation. Hans förmåga att göra mål har gjort honom till en av de mest fruktade anfallarna i världen och en spelare som ständigt skrivit om rekordböckerna. Men hur många mål har Cristiano Ronaldo egentligen gjort under sin karriär? För att svara på denna fråga måste vi granska olika skeden av hans karriär, från de tidiga dagarna i Portugal, genom glamourfyllda år i Manchester United och Real Madrid, till hans senaste äventyr i Juventus och Sporting samt hans imponerande framträdanden i internationella sammanhang.

Klubbkarriären

Cristiano Ronaldo inledde sin professionella fotbollskarriär i Sporting Lissabon, där hans oemotståndliga talang snabbt väckte uppmärksamhet. Även om han inte tillbringade mycket tid i Sportings A-lag, lyckades han göra ett antal mål som banade väg för flytten till Manchester United 2003. I Manchester United blomstrade Ronaldo och blev en av världens bästa spelare. Under sina sex år i klubben gjorde han totalt 118 mål i alla tävlingar. 2009 blev ett vändpunkt i Ronaldos karriär när han flyttade till Real Madrid för en då rekordsumma. I den spanska huvudstadsklubben nådde han nya höjder och blev Real Madrids bästa målgörare genom tiderna med otroliga 450 mål under nio säsonger. Ronaldos förmåga att konsekvent prestera på hög nivå fortsatte även efter hans övergång till Juventus 2018, där han till och med säsongen 2020/2021 gjorde 101 mål.

Internationell karriär och landslagsframgångar

Förutom sin klubblagskarriär har Ronaldo också varit en avgörande spelare för Portugals landslag. Sedan debuten år 2003 har han blivit Porträtt av Portugal redo för fotboll i världsklass: Cristiano Ronaldo idrottar den röda tröjan med sitt lands namn tryckt över hjärtat, en uniform han burit med stor stolthet och passion landslagets rekordmålskytt. Till detta datum har Ronaldo gjort över 100 internationella mål, vilket inte bara gör honom till Portugals bästa målgörare genom tiderna utan även platsar honom bland de främsta internationella målgörarna. Hans mål har varit avgörande i flera stora turneringar, och han var en nyckelspelare när Portugal vann Europamästerskapet 2016.

Rekord och utmärkelser

Ronaldo har inte bara imponerat med antalet mål han gjort under sin karriär utan också med de rekord han slagit och de utmärkelser han fått. Han har vunnit Ballon d’Or fem gånger, en prestigefull utmärkelse som delas ut till världens bästa fotbollsspelare varje år. Ronaldo har dessutom satt flera målrekord, inklusive flest mål i Champions League-historien och att vara den första spelaren att nå 100 mål i denna tävling. Han har också rekordet för flest mål under en säsong i Real Madrid och är den snabbaste spelaren i klubbens historia att nå 100 och 200 La Liga-mål.

Framtiden och fortsättningen

Även om Ronaldo nu befinner sig i den senare skedet av sin karriär, visar hans prestationer ingen avmattning. Han fortsätter att vara en avgörande spelare för sitt nuvarande lag och landslaget, och med hans inställning och dedikation finns det inget tvivel om att han kommer fortsätta att öka sitt målkonto. Framtiden kan innebära fler klubbar, ytterligare rekord och förhoppningsvis många fler minnesvärda mål. I skrivande stund, med hänsyn till de ständigt uppdaterade statistiken, har Cristiano Ronaldo gjort över 700 mål i sin professionella klubbkarriär och mer än 100 mål i internationella framträdanden för Portugal. Dessa siffror är dock ständigt i förändring, då Ronaldo fortsätter att spela och visa att hans målhunger inte har något slut. Vad framtiden har i lager för denna levande legend återstår att se, men en sak är säker – Cristiano Ronaldos arv som en av fotbollens största målgörare är redan säkrat.